Earth Hour

Riksbyggen.se

Släck för att belysa klimatfrågan

 

Lördagen den 23 mars kl. 20.30  är det dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang i klimatfrågan genom att släcka ljuset under en timmes tid.

 

Earth Hour är en global manifestation som startade 2007 på initiativ av WWF i Australien och har växt till att omfatta hundratals miljoner människor världen över. Syftet är att driva på makthavare att ta klimatfrågan på allvar.

Förra året var svenskarna världsbäst på att släcka ljuset under manifestationen Earth Hour. 55 procent av Sveriges befolkning deltog. Speciellt engagerade är yngre människor och kvinnor. Earth Hour nådde även ett nytt globalt rekord med deltagare från 152 länder. Cirka 6 900 städer runt om i världen var med och släckte vilket är en ökning med 30 procent.

Vi vill uppmuntra alla Riksbyggen-föreningar att se till att så många boende som möjligt släcker ner under Earth Hour. Skicka gärna bilder på ert nedsläckta hus till hanna.jonsson@riksbyggen.se så lägger vi upp dem på facebook för att ytterligare belysa klimatfrågan.

Mer information och material

  • Läs mer om Earth Hour på www.wwf.se.
  • Affischer att sätta i trapphus med Riksbyggens logga finns att ladda ner från kundwebben (under ’Styrelsearbete’ – ’Klimatskolan’).

Lycka till!

Med vänlig hälsning

Mikael Svensson
Riksbyggen