Evenemang i Kroksbäcksparken 14 september blandar lek och allvar – Malmö stad

Senast uppdaterad 2013-09-12 17:07.

Evenemang i Kroksbäcksparken 14 september blandar lek och allvar

På lördag den 14 september är det Holmadagen, ett återkommande evenemang där MKB som huvudarrangör bjuder in till en eftermiddag i Kroksbäcksparken som förenar områdena Holma och Kroksbäck. Just nu är det viktigt att vi samlas till dialog, säger stadsområdesdirektör Anne Schmid Behrens och fastighetschef Pål Svensson.

— När lördagens program planerades i våras ingick Holmadagen i ett långsiktigt trygghetsarbete. Med händelsen på bron i Kroksbäck i färskt minne känns det ännu viktigare att vi samlas och pratar, säger Anne Schmid Behrens, stadsområdesdirektör Stadsområdesförvaltning Väster.

— Vi bjuder in till dialogcafé för att alla som vill ska kunna framföra sina tankar och funderingar för en tryggare och säkrare boendemiljö, förklarar Pål Svensson, fastighetschef MKB.

Med sig i parken har Pål Svensson gruppen för trygghet och säkerhet, som bildats inom Områdesprogram för ett socialt hållbart Malmö. Gruppen, som har medlemmar från polis, räddningstjänst, bussbolag, stadsområdesförvaltning och gatukontor, har jobbat tillsammans i Områdesprogrammet sedan 2010.

Konkreta insatser är bland annat förbättrad belysning, trygghetsöversyn av vegetationen i Kroksbäcksparken och förlängda öppettider inom fritidsverksamheten.

— Vi måste fortsätta arbeta för en boendemiljö där alla känner sig trygga, och det kan vi bara uppnå om vi gör det tillsammans, avslutar stadsområdesdirektör Anne Schmid Behrens.

Program – Holmadagen 2013

14 september, 12:00 till 16:00, vid temalekplatsen i Kroksbäcksparken

– Infotält med föreningar från Holma – Guidad tur med häst och vagn – Upplev gamla och nya Holma – Dialogcafé med Polis, Räddningstjänsten Syd, Malmö högskola, Malmö stad och MKB.

Scenprogram 13.00-16.00 med musik och dans – Mat från hela Holma – Lekar och tävlingar – Prova att odla – Fynda på Loppis

Evenemang i Kroksbäcksparken 14 september blandar lek och allvar – Malmö stad.