Medlemmar som upplever att deras vatten är grönt – se hit!

UPPDATERAD INFO FRÅN STYRELSEN om det gröna vattnet 21/12: Felet är åtgärdat! Tack för ert tålamod!

UPPDATERAD INFO FRÅN STYRELSEN om det gröna vattnet 16/12: Värmeväxlare är beställt till Tulpangatan 2-4-6 och installeras av Assemblin så fort den är ankommen. Det gröna vattnet förvinner förhoppningsvis då och blir klart igen. Styrelsen håller er uppdaterade. Tack för tålamodet!

Varför är fjärrvärmevatten grön?

Vårt fjärrvärmevatten är färgat grönt med ämnet pyranin för att göra det lättare att spåra läckage och säkerställa att systemet fungerar.

Vad är pyranin?

Pyranin är ett fluorescerande grönt natriumsalt som också finns i till exempel godis och diskmedel. Färgämnet är helt ofarligt, godkänt av Livsmedelsverket och färgar inte av sig på varken textiler, hud eller hår.

Undersökning pågår!

/Styrelsen