Obligatorisk ventilationskontroll

På grund av rådande situation ställs OVK besiktningen in tills vidare.

Nu har det blivit dags att se över ventilationen i alla Låghus och Tulpangatan 8. Nedan finner Ni ett schema över datumen som gäller för lägenheter. Dessutom kommer information att delas ut till samtliga berörda via brevlåda i början på nästa vecka. Om ni inte kan vara hemma denna dag, kan ni lämna nycklar i expeditionen, Tulpangatan 6 (med namnbricka för vilken lgh det gäller) så återlämnas nycklar i ert brevinkast på dörren när kontrollen är utförd.

Viktigt att tänka på när ett OVK utförs är att det skall vara ”fritt” närmast ventilationsdonet i toaletterna och köket ovan spisen, med andra ord OVK personalen behöver kunna utföra mätningar utan hinder.

·  11 Mars: Tulpangatan 8
·  12 mars (2 besiktningsmän) Tulpangatan 3-7 (18 lgh),
Tulpangatan 9-13 (18 lgh), Tulpangatan 15-19 (18 lgh),
Tulpangatan 21-25 (18 lgh)
·  17 mars: Tulpangatan 12-16 (18 lgh)
·  18 mars: Tulpangatan 18-22 (18 lgh)
·  19 mars (2 besiktningsmän): Hyacintgatan 9-13 (18 lgh), Hyacintgatan 15-19 (18 lgh), Hyacintgatan 21-25 (18 lgh), Hyacintgatan 43-47 (18 lgh)

Firman som utför OVK heter JRLuftkontroll och de kommer att bära ID06 brickor.

OVK

Obligatorisk ventilationskontroll även kallad OVK är en funktionskontroll som utförs av ventilationssystem i svenska byggnader enligt plan- och bygglagen och plan- och byggförordningen. Alla byggnader skall enligt svensk lag besiktigas för OVK. 
Wikipedia