STYRELSEN INFORMERAR!

Ett viktigt meddelande till våra medlemmar!

Tyvärr har det uppmärksammats att det förvaras saker i trapphusen. Det är ett myndighetskrav att våra trappor skall vara fria från barnvagnar, rullatorer, dörrmattor framför dörrarna, skor, soppåsar med mera!

Varför?

Om olyckan är framme skall räddningstjänsten, ambulansen, polisen, säkerhetsbolaget Securitas ha utrymme till att utföra sitt arbete säkert.

Att förvara en matta framför din dörr är en brandfara om mattan tänder fyr på grund av yttre verkan

Att förvara en barnvagn vid ingången både blockerar utrymme och är en brandfara om barnvagnen tänder fyr på grund av yttre påverkan.

Vad menas med yttre påverkan?

Exempelvis anlagd brand!

Informationsblad angående detta finns innanför entréerna. Alla privata lösa saker skall placeras innanför er bostad. Bor ni i ett låghus finns det en dörr jämte porten där man kan ställa sin barnvagn eller rullator.

För din säkerhet och för dina grannars säkerhet är det viktigt att vi alla följer detta myndighetskrav. Påminn gärna varandra och hjälp varandra till att förhålla oss till lagar och regler. Olyckan kan stå på lur precis runt hörnet, och då är det skönt att veta att inget står i vägen för hjälpen att komma fram. Dessutom nollställer vi risken för några bränder i trapphusen.

Har ni frågor? Ni är varmt välkomna ner på expeditionen, Tulpangatan 6, tisdagar mellan kl 17.30-19 samt onsdagar mellan kl 13-16.

Nedan visar vi exempel på hur det INTE får se ut i trapphusen.

/Styrelsen