Tips från medlem till övriga medlemmar :)

Vår medlem Barbara Trusz vill lämna tips till övriga medlemmar i vår förening gällande en miljövänlig metod att få bukt med silverfiskar.

Alla har vi någon gång, någonstans, fått syn på silverfiskar, små snabba krabater som ränner runt i badrum, kök och garderober. Silverfisken trivs bäst på platser med hög luftfuktighet, och är vanligast i köket och badrummen samt i källarna med fuktiga/varma rum. De är skygga och är på jakt efter mat på natten. Under dagen är de gömda i dolda ställen där det vanligtvis är en högre luftfuktighet än annars i rummet.

Cederringar är svaret för att skrämma bort ofrivilliga hyresgäster i våra hem, så som silverfisk. Ringarna placeras där ni vet att ni har bekymmer med silverfisk, exempelvis i badrummet, garderober etc. 

Ett paket cederringar kostar 30 kr på Lagerhus Mobilia, innehåller 6 st ringar. På Cervera hittar ni ett packet med 10 st cederringar för 75 kr. Man kan även köpa ett litet cederträd i kruka. Skötselråd medföljer förpackningen.

Vår medlem tycker det fungerar super och därför vill vi nu ge våra övriga medlemmar en liten november utmaning värt att prova. Om inte annat så är cederträ berömt för sin goda doft 🙂

Väl mött!

/Styrelsen